Hoe werkt het?

 1. 1. Meedoen is winnen

  Iedereen die Vraagje?! speelt is een winnaar. Het gaat namelijk niet om het antwoord, maar om de vraag.

 2. 2. Spelers en situatie

  Je kunt Vraagje?! alleen spelen, of maximaal met 6 mensen. Als je met meer wilt spelen kun je teams maken. Na het invullen van je (team)naam kun je kiezen in welke situatie je wilt spelen: onderwijs, werk, vrije tijd of onderweg.

 3. 3. Vragen en antwoorden

  Je start het spel en leest verhalen zoals je die ook in het echte leven tegenkomt. Vervolgens krijg je een opdracht om een vraag te bedenken, of een vraag te beantwoorden. Het zijn open en gesloten vragen.

 4. 4. Tips van Experts

  Nadat je hebt geantwoord krijg je een tip met uitleg. De uitleg wordt gegeven door experts en ervaringsdeskundigen. Die helpen jou om ook in het echte leven het gesprek over toegankelijkheid te starten.

Beginnen

Over Vraagje?!

Alle mensen in Nederland moeten kunnen meedoen in de samenleving op een manier die bij ze past. Voor veel mensen met een beperking is dat niet altijd mogelijk omdat de samenleving hen drempels oplegt in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld in het vinden van een baan, het bezoeken van een concert of reizen met het openbaar vervoer. Met deze gespreksstarter leren mensen het gesprek aangaan over toegankelijkheid. Zo kan iedereen bijdragen aan het verlagen van drempels in de samenleving. Vraagje?! is gemaakt in samenwerking met ervaringsdeskundigen en experts op het gebied van toegankelijkheid. De basis van Vraagje?! is het VN-verdrag Handicap.

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of ondersteuning nodig? Neem contact met de redactie via vraagje@bkb.nl of +020 520 5280.

Of stuur ons een DM op Instagram @vraagje.doeonbeperktmee.

Disclaimer

Let op! Iedereen is anders. Elke persoon heeft eigen behoeftes en andere dingen nodig als het gaat om toegankelijkheid. Ieder vraagje is dus ook uniek. Wat voor de ene persoon fijn is, is voor de ander misschien niet gewenst. Het is belangrijk om dat te beseffen, voordat de vraag wordt gesteld.